Verslag Franse Slag Mars 2019

 

Zaterdag 18 mei 2019 werd voor de 6e keer in Kapelle de Franse Slag Mars gehouden. De Mars verliep onder mooie weersomstandigheden. Het was droog, er stond een beetje wind en het was lekker warm. Er deden ongeveer 460 wandelaars mee. Die konden kiezen uit zeven routes tussen de 5 en 40 km. De routes liepen door Kapelle en Wemeldinge en het buitengebied daar rondom.

Het officiële startschot werd onder leiding van loco-burgemeester Jon Herselman en kinderburgemeester Hessel Kole verzorgd door de re-enactment-militairen, die vanuit hun kampement bij oorlogsmuseum Vitality een defilé met oude militaire voertuigen door Kapelle hielden, compleet met fly-by door Wings to Victory.

In de laatste kilometers kwamen alle routes samen langs het monument op het Franse militaire ereveld, over de Kunstmarkt van Kapelle Cultureel in de tuin van de NH kerk en langs oorlogsmuseum Vitality.

Het begin- en eindpunt van de Mars was in dorpshuis De Vroone, het altijd gastvrije middelpunt van de Mars. Na de middag werden de wandelaars daar verwelkomd met Franse muziek van harmonie-orkest Ons Genoegen.

                                       Deel 1       Deel 2          Deel 3      Deel 4   Deel 5    Deel 6

                             Verslag van een wandelaar (24 km route)