Verslag Mars 2024

De Franse slag mars In Kapelle op 18 mei 2024 was zowel voor de organisatie als voor de deelnemers een zeer geslaagd evenement.

Zoals altijd was de start in de Vroone te Kapelle. Daar was ook nog de reizende fototentoonstelling over de oorlogsjaren te zien, een extra  bezienswaardigheid waar vele gebruik van maakten. De routes liepen dit keer naar het oosten, door de Kapelse en Yerseke moer naar Yerseke. Waardevolle en beschermde natuurgebieden. De lange afstanden  (20 en 30 km.) gingen over het kanaal door Zuid-Beveland, de kortere afstanden bleven aan de Kapelse kant daarvan en in en rond Kapelle.

Omdat er bij de brug over het kanaal  geen reguliere horeca is om als rustpunt te dienen hadden we bij de Postbrug een eigen rustpunt ingericht in een grote tent. Daar stonden vele vrijwilligers klaar om dranken en soep te verstrekken. Tevens werd door informatieborden te plaatsen  de geschiedenis verteld over de strijd op die plek (en op andere plekken).  Dat alles werd door de deelnemers erg gewaardeerd.

Vanwege ons 10e jubileum hadden we nog een speciale attractie, de 10 km afstand was onderbroken met een rit in een militaire jeep. Verrassend en leuk voor de deelnemers.

De weersomstandigheden waren goed voor het maken van een wandeling, droog en niet te warm.

Het EHBO team was paraat maar hoefde gelukkig niet in actie te komen. 

Nieuw dit jaar was de deelname van de wandelaars die meedoen aan de Zeeuwse 250, een combinatie van 6 lange afstand wandelingen in Zeeland.

In totaal deden 484 wandelaars mee aan de mars. Verdeeld over 5 afstanden. Opvallend waren de grote aantallen op de 2 langste afstanden.

Al met al is de organisatie zeer tevreden over het verloop van deze dag .

Een wandelaar van de 20 km route heeft zijn wandeling vastgelegd in een video

Impressie 20 km tocht

Onze fotograaf Paul Bouwens heeft ook dit jaar weer vele foto’s gemaakt.