Verslag mars 2017

Franse Slag Mars 2017 groot succes
 
In het kader van Toujours Kapelle werd zaterdag 20 mei 2017 voor de vierde keer de Franse Slag Mars gehouden. Er waren routes van 7, 15, 24, 33 en 40 km. Het start- en finishbureau was in dorpshuis De Vroone, dat daarmee het gastvrije middelpunt was voor de Mars. Al in de vroege ochtenduren gingen de eerste enthousiaste wandelaars van start en de hele dag door waren de deelnemers in groten getale te zien in Kapelle en de wijde omgeving. Uit de reacties bleek dat de wandelroutes, die langs interessante punten en door fraaie natuurgebieden voerden, erg gewaardeerd werden. 

In totaal hebben bijna 500 personen meegedaan. Alle routes liepen over de Franse Militaire begraafplaats, langs het monument met de kransen en bloemen van de herdenking op 18 mei. En deze keer ook over de dit jaar Frans getinte Kunstmarkt in de tuin van de NHKerk in Kapelle. Vier van de vijf routes passeerden het monument bij de Postbrug, waar ook bloemstukken waren gelegd.
 
Rondom het wandelprogramma waren tal van andere activiteiten te beleven, zoals de ceremoniële opening door de Franse militaire attaché, met een défilé van 35 historische militaire voertuigen vanaf het oorlogsmuseum Vitality, het optreden van re-enactment groepen, vertoning van een film over de Franse Slag, fly-by van vier historische vliegtuigen, en een optreden van harmonieorkest Ons Genoegen.
 


Het weer was in het algemeen mooi. Er waren ruime zonnige perioden, af en toe afgewisseld door een buitje.  
Al met al kan worden teruggezien op een geslaagde dag die gerealiseerd kon worden door de medewerking van heel veel vrijwilligers, de Gemeente Kapelle, het Oorlogsmuseum Vitality, EHBO-ers, de bedrijven waar rustposten op de routes mochten worden ingericht.

Verslag van een deelnemer.     

 

Foto’s van de wandeling en de andere activiteiten

 

 

Video’s van de activiteiten van Vitality op de zaterdag

Opening wandelmars en militaire optocht

Kampement bij Vitality

 

 

 

Dank aan alle ponsors:
Dorpshuis De Vroone              EMTÉ Van Boven Kapelle      Oorlogsmuseum Vitality       Van Eekelen Trappenbedrijf
Fam. Jan Nijssen                      Fruitmasters Jan de Jonge     Medisol AED-winkel             Multraship Towage & Salvage
Fruitteeltbedrijf Wisse            Gemeente Kapelle                   Hotel Wemeldinge                  Marja’s Shop Wemeldinge
Van Uden Group                       Zeelandfruit Hogepad            Museum De Pottenkijker
Ned. Hervormde Kerk Kattendijke                                            Wiltec Bedrijfs en Veiligheidskleding