Verslag NP Oosterschelde wandeltocht

De gemeente Kapelle is in 2016 gastheer van de Oosterschelde week.

Logo Nationaal park Oosterschelde

Op zaterdag 3 september organiseerde, in het kader van de Oosterschelde week, de Stichting Franse Slag Mars samen met het Nationaal Park Oosterschelde een drietal wandeltochten met als thema:

Beleef de Oosterschelde

Onderweg waren er extra  activiteiten zoals vissen in de getijdepoel met een gids van Het Zeeuwse Landschap. De getijdepoel is gerealiseerd bij de laatste dijkversterking. De poel is er alleen bij laagwater. Met hoog water wordt hij overspoeld met vers water en vult hij zich weer op nieuw.
Video, kijk eens onder een steen in de Oosterschelde

Op de twee langste afstanden was er uitleg over het natuurgebied de Kapelse Moer door een ervaren gids. De wandeltocht liep langs dit uniek ongerept natuurgebied.
De deelnemers, ruim 200, genoten bij het uitstekende wandelweer van de drie uitgezette routes van 8, 15 en 24 km. De wandelaars waren enthousiast over deze eerste NPO-wandeltocht.

We hebben gister genoten van de wandeltocht. Uitstekend verzorgd en goed uitgepijld. De routebouwer heeft zijn uiterste best gedaan om heel veel variatie in de wandeltocht op te nemen, wat uitstekend gelukt is. Petje af voor de organisatie.Ik heb volgend jaar begin september al in de agenda gezet.

[slideshow_deploy id=’927’]