Voor iedere gesneuvelde een kaarsje

Voor iedere gesneuvelde een kaarsje

Vrijwilligers hebben op Kerstavond 228 kaarsjes aangestoken op de Franse militaire begraafplaats in Kapelle. De actie maakte deel uit van een landelijke initiatief waarbij op meer dan tweehonderd locaties kaarsjes aangestoken werden voor gesneuvelde militairen.

Naast Kapelle zijn er in Zeeland ook nog in Axel en Kruiningen kaarsjes aangestoken. In Kapelle was de actie een initiatief van Floris van Wanrooij, zelf veteraan, en Andries Looijen van het oorlogsmuseum Vitality in Kapelle. Beiden hebben een grote interesse voor de Tweede Wereldoorlog en zijn blij dat ze dit konden doen.
En ze waren niet alleen, zo’n twintig anderen waren zaterdagavond naar de begraafplaats gekomen om te helpen met het aansteken van de kaarsjes. De vrijwilligers hebben ook contact met de nabestaanden. Die hebben dezelfde avond nog foto’s ontvangen van de actie. 

Op de begraafplaats in Kapelle liggen 228 militairen begraven die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder hen zijn ook 20 Marokkanen, destijds een Franse kolonie.