Franse Slag Mars 2016

Een top dag voor de Franse Slag Mars.

IMG_1299Volgend op de officiële  herdenking van de in Nederland gevallen Franse militairen in de tweede wereldoorlog  op 19 mei werd zaterdag 21 mei voor de 3de keer de Franse Slag Mars gehouden.

Onder ideale weersomstandigheden namen 575 wandelaars, waaronder een groep scouts,  deel aan de tocht. Ieder jaar groeit het aantal deelnemers nog.

 

IMG_1301

Reeds in de vroege ochtenduren startte een aantal enthousiaste wandelaars en de hele dag door waren de deelnemers in grote getale te zien in Kapelle en de wijde omgeving.

 

IMG_1311

 

Onder hen Ronald Frankfort die deze morgen om 06.00 uur van uit Enkhuizen met de trein naar Kapelle kwam om hier 40 km te komen wandelen. Opgewekt vertelde hij aan de finish dat hij een geweldige dag wandeldag had beleeft met uitstekend uitgezette routes door de mooie Kapelse omgeving.

 

IMG_1312

Ook Drs. Jan ten Holt, 69 jaar, uit Nijmegen reisde met de trein af naar Kapelle om hier 7 km te wandelen, de kortste afstand. Jan is minder goed ter been en volbracht de afstand met een kruk. Na de finish vertelde hij de hij door heel Nederland wandelt. In Kapelle bereikte hij een totale wandelafstand van 38.580 km. Met de complimenten over de goede organisatie ging hij tegen vijven voldaan met de trein naar huis.

 

Uit de reacties bleek dat de wandelroutes, die langs interessant punten en door fraaie natuurgebieden voerden, zeer gewaardeerd werden.

Verhaal van een wandelaar                                                 Foto’s van de wandelmars

Activiteiten.

IMG_4266Rondom het wandelprogramma  waren er tal van activiteiten: de officiële  opening met een défilé van historische militaire voertuigen vanaf het oorlogsmuseum Vitality door het centrum van Kapelle, het optreden van re-enactment groepen in uniformen uit de tweede wereldoorlog, vertoning van een film over de Franse Slag in Zeeland,  fly-over  van historische vliegtuigen,

IMG_1305

 

 

Het Harmonieorkest  Ons Genoegen speelde in de middag in Franse muziek voor Dorpshuis de Vroone om de wandelaars te verwelkomen bij hun terugkeer.

IMG_4186

 

Het militaire kamp bij Oorlogsmuseum Vitality trok grote belangstelling. Vele honderden mensen kwamen een kijkje nemen bij de historische voertuigen. Ook de Nederlandse landmacht was aanwezig met twee tanks.

 

Al met al mogen we terugzien op een geslaagde dag die gerealiseerd kon worden door de medewerking van de Gemeente Kapelle, het Oorlogsmuseum Vitality en vele vrijwilligers. Dorpshuis de Vroone fungeerde als het gastvrije centrale punt voor de activiteiten. Ook zijn we zeer erkentelijk voor de steun die wij van bedrijven instellingen en personen hebben ontvangen om deze dag te organiseren.

We willen een ieder danken voor deze medewerking.

Om alvast te noteren:

4e Franse Slag Mars  

Zaterdag 20 mei 2017!