Wandelmars 2015

Franse Slag Mars groot succes!

Volgend op de officiële  herdenking van de in Nederland gevallen Franse militairen in de tweede wereldoorlog  op 21 mei werd in 2015 op zaterdag 23 mei de 2e Franse Slag Mars gehouden.
Een record aantal wandelaars heeft daaraan deelgenomen. Al in de vroege ochtenduren startte een aantal enthousiaste wandelaars  en de hele dag door waren de deelnemers in grote getale te zien in Kapelle en de wijde omgeving.

IMG_1905Uit de reacties bleek dat de wandelroutes, die langs interessant punten en door fraaie natuurgebieden voerden, erg gewaardeerd werden. In totaal hebben 430 personen meegedaan.  De meest populaire afstand bleek de 15 km te zijn met een participatie van 36%, gevolgd door de 25 km met 24%. De 25 km, 7 km en 40 km scoorden  respectievelijk 24, 17 en 9%.

IMG_8671Rondom het wandelprogramma  waren er tal van andere activiteiten: de officiële  opening met een défilé van historische militaire voertuigen vanaf het oorlogsmuseum Vitality, het optreden van re-enactment groepen in uniformen uit de tweede wereldoorlog, vertoning van een film over de Franse Slag,  fly-overs  van vliegtuigen,  het optreden van de harmonie Ons Genoegen in het Dorpshuis de Vroone.

Het weer liet zich niet van zijn slechtste kant zien: er waren ruime zonnige perioden,  af en toe afgewisseld door wat regen.

Al met al mogen we terugzien op een geslaagde dag.