Herdenking

Herdenking donderdag  21 mei 

Op de militaire begraafplaats zijn de Franse soldaten herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn omgekomen. Onder hen waren een twintig militairen uit Noord Afrika waar onder Marokkanen.

Frans ereveld
Foto-herdenking-2015-overzicht

Op het Franse ereveld waren ongeveer vijfhonderd genodigden en andere belangstellenden bijeen. Er waren onder anderen diplomatieke en militaire vertegenwoordigers uit Frankrijk, Marokko, Duitsland, Indonesië, de Verenigde Staten en Rusland.

 

Kransen
Herdenking-2015-kransleggingBij het monument op het Franse ereveld legden de genodigden tientallen kransen. De gesneuvelden werden herdacht in toespraken van burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle, de Franse ambassadeur in Nederland L. Pic en ambassadeur A. Bellouki van Marokko.

 

Volksliederen
DSCI1084-300x225De plechtigheid werd opgeluisterd met het ten gehore brengen van de volksliederen van Nederland, Marokko en Frankrijk.

Leerlingen van de basisschool De Hoeksteen in Wemeldinge  en leerlingen van het Lycée Vincent van Gogh uit Den Haag legden rozen bij de graven.